Welkom bij

Hospice Licht-pad

Het hospice Licht-pad is gelegen op de Buke in Zottegem. Momenteel zijn we bezig met de opstart en de erkenningsprocedure bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zodra alle administratieve verplichtingen vervuld zijn starten we met de verbouwingswerken zodat we zo snel mogelijk onze eerste Gasten kunnen ontvangen. We houden jullie op de hoogte via sociale media.
unalome transparant
hospice

Ons huis

Dit privaat initiatief wordt een veilig(e) (t)huis waar de palliatieve ‘Gast’ in zijn/haar terminale fase volledig centraal staat, en waar er aandacht is voor de (psycho)sociale, emotionele en spirituele aspecten.

zorg

Onze zorg

Complementaire zorg (hand- en voetmassage, aromatherapie, zorgmassages,… ) is er standaardzorg en wordt aangevuld met verwenzorg. Dieren-, muziek- en creatherapie worden eveneens aangeboden.

donaties

Word onze vriend

Voor de financiële ondersteuning werd een v.z.w. opgericht. Voor onze werkingsmiddelen en de uitbouw van ons huis rekenen we ook op uw steun.

Over Licht-pad

Licht-pad maakt een verschil in de zorg voor levenskwaliteit van onze palliatieve Gast die zich in zijn/haar terminale fase bevindt.

Ontwerp zonder titel 1

Wie zijn we?

Een netwerk van vrijwilligers neemt de zorgen van de mantelzorger over of werkt samen met de familie die bij onze Gast wenst te verblijven. De verzorging van de Gasten wordt gewaarborgd door een team thuisverpleegkundigen. De vrijwilligerscoördinator neemt de rol van gastvrouw op zich.

Onze missie

 

Voorzien in de opvang van 4 permanente gasten.

Voorzien in de opvang van 2 gasten in de dagopvang

Voorzien in ondersteuning voor de werking van het hospice en zijn vrijwilligers

0% gefinancierd
Hallo! We hebben reeds €0 opgehaald van de €5.000,00 die we proberen op te halen voor ons hospice!

Gelukkige vrijwilligers

Als vrijwilliger kom je in een aangenaam team terecht en je zorgt er samen voor dat het leed van onze Gasten verlicht wordt en dat hij/zij omringd is door vrijwilligers die zich betrokken voelen.

Word vrijwilliger

Wil jij ons Team vervoegen?

Waarom voor ons kiezen

Licht-pad wordt een bijna-zoals-thuis-huis waar we ruimte en vooral TIJD en AANDACHT besteden aan de Gastbewoners en luisteren naar hun laatste wensen en die trachten te vervullen. De Gasten in het hospice ongeremd en zonder strikte regels, maar alsnog met de nodige rust en sereniteit afscheid te laten nemen van hun Aardse leven, en zoveel mogelijk te helpen sterven zoals zij dit zelf willen. Hun de regie laten over hun leven met de nodige professionele ondersteuning.

Foto Els DeGeyter scaled

Els De Geyter

Els De Geyter is de bezieler van dit mooie project, van het bijna-zoals-thuis-huis Licht-pad. Els is o.a. gecertificeerd rouwtherapeute en zorgmasseur. Deze 2 taken zal zij aanbieden in haar zorgpraktijk, een cosy huisje, gelegen in de tuin van het hospice. Dit zorghuisje zal zich open stellen voor de Gasten van het hospice, maar hierin ook ruimte bieden aan mensen buiten het hospice. “Mijn Licht-pad” zal de naam worden.

 

champagne glass

Wijn en Cava steunactie

Ter ondersteuning van ons project kan u uzelf of iemand anders verwennen met een mooi wijnpakket of bubbels. Voor de feestdagen of voor een andere gelegenheid. Neem zeker een kijkje op de steunactie pagina. Je kan gewoon online bestellen. Alvast bedankt.

Sociale media

Sociale media zijn vandaag de dag  belangrijk om mensen te bereiken. Hieronder vind u ons Instagram account maar we zijn ook actief op andere sociale media.

Contacteer ons

 

Buke 164, 9620 Zottegem

Bel ons: 0475/40.54.47

5 + 2 =